100 anys de la Torre de l'Aigua

100 anys de la Torre de l'Aigua

Conferència en el marc del seu programa commemoratiu del centenari de la Torre de l’Aigua

Conferència centenari de la Torre de l'aigua
El passat 26 d'abril, Aigües de Sabadell va celebrar un conferència en el marc del seu programa commemoratiu del centenari de la Torre de l’Aigua. Es tracta d’una sessió en la qual van participar experts de diversos àmbits per fer una aproximació polièdrica a la icona sabadellenca per excel·lència, des del punt de vista històric, arquitectònic i de la seva antiga funció com a dipòsit d’aigua.
 
L’historiador local Josep Alavedra va ser l’encarregat de situar el context de l’època de la construcció de la Torre de l’Aigua, entre els anys 1914 i 1922. Per la seva part, l’enginyer i director d’Operacions d’Aigües Sabadell, Francesc Roca, es va encarregar d’explicar el paper de la Torre de l’Aigua en l’abastament d’aigua de la ciutat en el moment de la seva entrada en funcionament. També va fer un breu apunt sobre les característiques arquitectòniques de l’edifici i el paper de la companyia d’aigües en la seva restauració. El punt i final a la conferència, moderada pel president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco, es va centrar en el paper de Josep Renom i Costa, arquitecte municipal en el moment de la construcció de la Torre de l’Aigua. Joan Serra Renom, nét de Josep Renom, hi intervingué per exposar el seu punt de vista.
 
Pots tornar a veure la conferencia sencera aquí:

 

Ok, i read it! gold give me points!
Exposició sobre el centenari
Aquesta iniciativa no és l’única que organitza Aigües Sabadell per commemorar el centenari de la Torre de l’Aigua. Després de dedicar el Concurs de Dibuix de l’EDUCASSA als 100 anys de l’antic dipòsit, la companyia d’aigües va estrenar el mateix dia 26 d’abril una exposició que recull els principals aspectes històrics i arquitectònics de la Torre de l’Aigua. La mostra es podrà visitar a la mateixa Aula de l’Aigua on, de fet, hi ha un espai permanent dedicat a l’edifici, amb elements originals, com ara plànols, el flotador, el comptador o el volant d’obertura.

Ok, i read it! gold give me points!
Share know-how & give feedback
 • user

  Molt interessant!!!!!

  Manuel A. Pérez

  gold10 August 2018 - 1:10 PM
  Comment (0)
Stats

901

Have viewed this issue

3

Follow this issue

12

Shares of this issue

Get involved

Comments & tips

 • Manuel A. Pérez

  gold

  10/08/2018

Download the mobile app for android or ios