Cicle de conferències Aigua i Món

Cicle de conferències Aigua i Món

Aquí pots veure les diferents conferències realitzades en el marc del cicle 'Aigua i món' sobre el foment de la protecció del medi ambient i el consum responsable d'aigua

Presentació: Aigua i Món
El cicle de conferències 'Aigua i Món' és una iniciativa de divulgació mediambiental dirigida a un públic d'edat adulta, que se suma a les ja tradicionals activitats pedagògiques per a nens i adolescents emmarcades en el programa EDUCASSA. És un espai de reflexió i divulgació sobre l'aigua i la importància de la seva preservació.
 
L'any 2017 es va celebrar la primera edició del cicle amb ponents com Francesc Mauri o Martí Boada, entre d'altres. I el 2018 ens van acompanyar ponent com Julio Basulto o Alfred Rodríguez Picó. Pots recuperar les seves conferències en aquesta mateixa pàgina, en els apartats Aigua i Món'17 i Aigua i Món 18.
 
Per la seva banda, el cicle Aigua i Món'19 compta amb 4 ponències més que se celebren els dijous a l'Aula de l'Aigua, l'equipament on Aigües de Sabadell concentra la seva oferta d'activitats, tallers i iniciatives educatives i pedagògiques relacionades amb l'aigua. L'accés és gratuït, però degut a l'aforament limitat, cal inscripció prèvia enviant un correu a fundacio@cassa.es.
 
També podreu seguir les conferències en directe o veure-les en diferit.
 
Aigua i món 2019
 
T'hi esperem!
Ok, i read it! gold give me points!
Aigua i món'19

Aquest any 2019 el programa compta amb ponents de primer nivell en l’àmbit de l’aigua. El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, serà l’encarregat de pronunciar la ponència inaugural, que se centrarà en el canvi climàtic i el seu impacte en la garantia d’abastament d’aigua a Catalunya. 

 

El conegut meteoròleg de TV3, Tomàs Molina, protagonitzarà la segona ponència d’aquest any, que tindrà lloc dijous 4 d’abril al matí, en aquest cas a les 11 hores. La seva ponència se centrarà en els fenòmens meteorològics extrems, parant especial atenció al nostre país i a l’agudització d’aquests fenòmens com a conseqüència del canvi climàtic.

 

Aigües Sabadell també abordarà aquesta edició una de les problemàtiques més importants a nivell mundial: la contaminació dels rius, mars i oceans. I ho farà de mans de dos especialistes en la matèria, com Damià Barceló i Miquel Paraira. Barceló és director de l’Institut Català d’Investigació de l’Aigua (ICRA), a més d’un reconegut i reputat professor i investigador. Paraira és científic i director de Qualitat de l’Aigua d’Aigües de Barcelona.

 

Finalment, en l'última ponencia de l'any el periodista i escriptor sabadellenc, Plàcid Garcia-Planas, serà l’encarregat de fer un repàs per la història de la nostra ciutat posant en valor l’aigua com a element indispensable tant des del punt de vista de potència industrial tèxtil com per al propi creixement i dignificació de la ciutadania.

 

 

Damià Calvet, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ens parla del canvi climàtic: la garantia d'aigua a Catalunya

 

El meteoròleg Tomàs Molina, ens explica els fenòmens meteorològics extrems.

 


Damià Barceló, director del CSIC, i Miquel Paraira, director de Qualitat d'Agbar, ens parlen sobre la contaminació de rius, mars i oceans.


El periodista i escriptor sabadellenc, Plàcid García Planas, explica com l'aigua ha estat clau en el desenvolupament de Sabadell

Aigua i món'18

El cicle de conferències Aigua i Món'18 va començar el 22 de febrer i durarà fins el 14 de juny. Aquí pots recuperar les diferents ponències d'aquesta edició.

 

Al final de la pàgina tens un espai on deixar els teus comentaris. Estarem encantats de conèixer la teva opinió sobre aquests temes. A més, un cop els hagis visualitzat, si fas clic a "Ok, entès" sumaràs punts en el teu perfil si estàs registrat.

 

 

Julio Basulto, dietista i nutricionista, ens il·lustra sobre les falses creences sobre l'aigua.

 

Lancy Dodem, portaveu de la Fundació Vicente Ferrer, explica com afecta la falta d'aigua als territoris.

 

El triatleta Miquel Blanchart ens parla del binomi aigua i exercici físic en la 3a conferència d'aquest any.

 

El meteoròleg Alfred Rodríguez Picó ens explica com es distribueixen les precipitacions al món.

 
Ok, i read it! gold give me points!
Aigua i món'17

L'any 2017, el cicle Aigua i Món va comptar amb 4 conferències. Es van tractar temes com el canvi climàtic, les falses creences al voltant de l'aigua, desenvolupament sostenible, etc. amb convidats com Francesc Mauri, Jordi Oliver, Martí Boada i Joan Girona. Aquí les pots veure totes.

Al final de la pàgina tens un espai on deixar els teus comentaris. Estarem encantats de conèixer la teva opinió sobre aquests temes. A més, un cop els hagis visualitzat, si fas clic a "OK, entès" sumaràs punts en el teu perfil si estàs registrat.

 


El doctor i investigador Martí Boada ens parla sobre desenvolupament sostenible.


 El doctor i investigador de l'IRTA Joan Girona ens explica l'eficiència de l'aigua a l'agricultura.


El doctor Jordi Oliver ens mostra la importància de la reutilització de l'aigua.


El geògraf especialitzat en climatologia, Francesc Mauri, ens parla sobre el canvi climàtic.

Ok, i read it! gold give me points!
Share know-how & give feedback
Stats

402

Have viewed this issue

3

Follow this issue

6

Shares of this issue

Get involved

Comments & tips

Attend these events

  • 12/04/2018

    Conferència Lancy Dodem, portaveu de la Fundació Vicente Ferrer, exposarà la situació de l'aigua potable en moltes comunitats de l’Índia. Inscripció gratuïta enviant email a fundacio@cassa.es

  • 13/06/2019

    3a conferencia del Cicle Aigua i Món'19 amb Damià Barceló, Director del CSIC i Miquel Paraira, Director de Qualitat d'Agbar que ens parlaran de 'La contaminació del rius, mars i oceans'.

Download the mobile app for android or ios