Dóna feedback als guanyadors del Concurs d'Idees POWER per a comunitats sostenibles

Dóna feedback als guanyadors del Concurs d'Idees POWER per a comunitats sostenibles

Més de 140 idees que ofereixen solucions a problemes locals d’aigua i sostenibilitat es van presentar al Concurs d’Idees POWER per a comunitats sostenibles. Mira quins són els 10 projectes guanyadors que seran convidats a presentar les seves idees a la conferència POWER. Dona'ls feedback per ajudar-los a millorar les idees i les presentacions dels projectes abans de la conferència.

El Concurs d'Idees POWER per a comunitats sostenibles va buscar solucions innovadores per a l'aigua i la sostenibilitat local entre setembre de 2018 i juny de 2019. Més de 140 idees es van presentar a les plataformes POWER de les ciutats de Leicester, Milton Keynes, Sabadell i Jerusalem. Després de la votació de la comunitat i la selecció d'un jurat, es van seleccionar 10 projectes guanyadors. Ara els seus autors seran convidats a la conferència POWER a Brussel·les a l'octubre de 2019 per donar a conèixer les seves idees a un públic d'experts en sostenibilitat i innovació que els donarà suport en el desenvolupament dels seus projectes.

Consulta els projectes guanyadors i dona'ls feedback a la secció de comentaris que es mostra a continuació per ajudar-los a preparar-se millor per a la conferència POWER. Diga'ls el que t'agrada dels seus projectes i propostes de millora. Si el teu comentari es fa popular entre la comunitat POWER, obtenint més respostes i m'agrada, pots convertir-te en una de les 10 persones que guanyin el DROP, el joc de taula interactiu sobre l'aigua.

Ok, i read it! gold give me points!
Guanyadors de la plataforma de Sabadell

INCOVER (Sabadell)

Tenint en compte l'actual escassetat d'aigua global i el cost operatiu i de manteniment costós del tractament d'aigües residuals, el concepte INCOVER ha estat dissenyat per moure el tractament de les aigües residuals com una tecnologia de sanejament cap a una indústria de recuperació de productes biològics i un proveïdor d'aigua reciclada.

Tres plantes de valor afegit que tracten les aigües residuals (municipis, granges i indústries alimentàries i de begudes) en tres llocs de demostració seran implementades, avaluades i optimitzades simultàniament. Les plantes de INCOVER s’implementaran a escala demostrativa per tal d’aconseguir el nivell de preparació tecnològica (TRL, per les seves sigles en anglès) de 7-8 per tal d’assegurar una escalada directa a 100.000 equivalents de població (PE).

 

 

New Old Trend (Sabadell)

New-old trend és una plataforma en línia que connecta persones que volen donar la seva roba amb persones que volen donar una segona vida a aquestes robes. Es necessiten 700 litres d’aigua per produir una única samarreta i només es recicla el 20% dels tèxtils a nivell mundial, la plataforma pretén oferir un consum més sostenible i reduir així la quantitat d’aigua utilitzada per a la producció de roba.

 

Ok, i read it! gold give me points!
Guanyadors de plataformes d'altres ciutats

Flood Simulation Caravan (Leicester)  

Flood Simulation Caravan és una eina educativa innovadora que ensenyarà als nens d'una manera interactiva i divertida, si la seva àrea té un risc elevat, què podrien fer per preparar-se contra les inundacions i què podrien fer en un cas real d'inundacions.

Els estudiants a través de la simulació de realitat virtual trobaran una situació on la zona on viuen es veurà afectada i han de prendre mesures immediates.

 

 

 

ROTH20 (Leicester)

RotH2O és una rotonda especial que explota l'espai subterrani no utilitzat de la rotonda per recol·lectar aigua de pluja, evitant per tant les inundacions de carreteres causades per esdeveniments de precipitacions extremes.

Gràcies a un dipòsit d’aigua situat a la rotonda normal, l’aigua es recull i es pot tornar a utilitzar en funció de les necessitats del barri (és a dir, disseny de paisatges, neteja de la carretera, extinció d’incendis i recàrrega de les aigües subterrànies).

La part a l'exterior de la rotonda està coberta per una vegetació que ajudarà a prevenir l'efecte de les illes de calor urbanes, reduint la contaminació i creant un petit punt urbà de biodiversitat.

 

 

TreeSPot (Leicester)

TreeSpot és un arbre educatiu intel·ligent i mòbil que fa conscienciar sobre la salut dels habitants del canvi climàtic i de l'entorn urbà. Mostra maneres de millorar les nostres ciutats i entorns i, en fer-ho, per millorar la nostra salut.

BuYo (Leicester)

L’equip BuYo té com a objectiu utilitzar generadors de boies per crear oficines obertes autosostenibles a la riba del riu (a Leicester). El generador converteix l'energia cinètica del corrent fluvial en electricitat aplicable a nivell nacional a través de la captura de les ones del flux, produint així energia suficient per satisfer les necessitats d'aquestes instal·lacions.

 

Bachreinigung (brook cleaning - BUND Frankfurt-Nord) (Leicester)

Bachreiningung és una iniciativa de BUND Northern Frankfurt-Main que té com a objectiu organitzar accions de neteja voluntàries de rierols per recollir els residus i les escombraries del riu. L'organització va començar el 2017.

 

Drip (Milton Keynes)

Drip és una aplicació que té com a objectiu fomentar un ús sostenible de l’aigua mostrant als usuaris les seves taxes de consum d’aigua en temps real, independentment de si es troben a casa, a la feina, a l’escola, etc. L’aplicació està connectada a sensors instal·lats en màquines i instal·lacions que consumeixen aigua (dutxes, lavabos, etc.) per indicar i mesurar immediatament l’ús d’aigua d’una persona. L'aplicació utilitza mètodes de gamificació i recompenses per estimular a la gent a reduir el consum d'aigua.

 

WeHelpGreen (Milton Keynes)

WeHelpGreen és una aplicació que intenta canviar el comportament dels usuaris cap a un consum d'aigua més sostenible. L'aplicació combina diversos enfocaments per estimular els usuaris a estalviar aigua: utilitzant elements gamificats que atorguen als usuaris la quantitat d'aigua guardada; permetent als usuaris compartir els seus èxits d'estalvi d'aigua amb els seus amics i xarxa; permetent als usuaris formar part de diferents comunitats i participar en aquestes comunitats sobre temes relacionats amb l'estalvi d'aigua. L'aplicació fomenta la creació de competències per al consum sostenible d’una manera divertida i atractiva.

 

DIAGNOSIS (Don't Ignore Any Get-away Neither Other Scape-system Is Solution) (Jerusalem)

DIAGNOSIS suggereix una solució intel·ligent al problema de l'escassetat d'aigua i la conservació a Jerusalem: l'instal·lació de comptadors intel·ligents a edificis de la ciutat i connectar-los a un mapa que visualitzi les taxes de consum d'aigua de cada edifici.

El mapa no només ajudarà a controlar el consum d’aigua i el compararà amb les mitjanes de la seva zona, sinó que també s’utilitzarà per diagnosticar i controlar àrees amb un consum excessiu d’aigua.

Ok, i read it! gold give me points!
Guanya el joc DROP

Dóna feedback als guanyadors a la secció de comentaris que apareix a continuació i ajuda'ls a preparar-se millor per a les seves presentacion a Brussel·les. Diga'ls què t'ha agradat de les seves idees i on et sembla que poden millorar. Si el teu comentari és un dels 10 més populars, obtindràs un dels 10 DROP, jocs de taula interactius que t'ajudaran a aprendre sobre la sostenibilitat de l'aigua d'una manera divertida.

Perquè el comentari es popularitzi, comparteix l’enllaç al teu comentari a la teva xarxa personal i demana als teus amics que cliquin m'agrada i hi responguin.

 

Pots dona feedback fins a l'1 d'octubre de 2019 per ser elegible per a guanyar el joc DROP.

 

Ok, i read it! gold give me points!
Share know-how & give feedback
Stats

654

Have viewed this issue

7

Follow this issue

6

Shares of this issue

Get involved

Comments & tips

 • dribes

  gold

  09/09/2019

  Projecte molt ambiciós i un clar exemple del que és la economia circular. Molt interessant!

 • dribes

  gold

  09/09/2019

  Iniciativa molt interessant que sensibilitza sobre els costos d’aigua de la fabricació de roba i també connecta persones que volen donar la roba que ja no utilitzen amb persones que cerquen roba de se...

 • anna

  silver

  06/08/2019

  Molt bona iniativa per la conscienciació ambiental sobre el consum de l'aigua! Pregunta, l'aplicatiu permet establir limits o llindars de consum i t'envia alertes quan sobrepassa aquests limits de co...

Post / see all

Download the mobile app for android or ios