Aprèn sobre el Concurs d’Idees POWER per a Comunitats Sostenibles

Aprèn sobre el Concurs d’Idees POWER per a Comunitats Sostenibles

Aquí pots aprendre més sobre el Concurs d’Idees POWER per a Comunitats Sostenibles: de què va el concurs, com participar, com funciona el procés de selecció. Pots presentar la teva idea i donar feedback sobre les idees dels altres en el repte Espai d’Idees.

El concurs en resum

 

Les innovacions efectives en sostenibilitat resolen realitat locals i integren coneixements col·lectius. Per això, el Concurs d’Idees POWER per a Comunitats Sostenibles busca idees per a solucionar reptes de sostenibilitat als que Sabadell i altres ciutats s’enfronten. Ets un/a emprenedor/a social, innovador/a, activista, estudiant o simplement algú que es preocupa per aconseguir un futur sostenible? Aleshores aquest concurs és per a tu!

 

 

Presenta la teva idea a l’Espai d’Idees

 

Pots participar presentant una idea que ofereix una solució a temes de sostenibilitat als que Sabadell s’enfronta. Mostra com la teva idea podria ser replicada en una altra ciutat de la teva elecció. Presenta la teva idea en el repte “Espai d’Idees”. Troba més detalls a “Participar com a ideador

 

Comenta i vota les idees a l’Espai d’Idees

 

 

Pots participar comentant i votant idees ja presentades. D’aquesta manera ajudaràs als participants a millora les seves propostes. Troba més informació a ‘Participar com a seguidor’.

Registra't per aprendre més sobre temes de sostenibilitat a Sabadell i participa en el concurs *

 

 

Interactuant amb altres continguts de la pàgina web del POWER de Sabadell - per exemple, llegint articles, compartint i comentant entrades que trobes interessants – aprens més sobre temes de sostenibilitat locals. Això t’ajudarà a desenvolupar una millora proposta d’idea o se capaç d’avaluar millor les propostes d’altres.

 

 

*Els participants seran contactats per temes relacionats amb el concurs a través de les credencials que han proveït al registrar-se. Troba més informació sobre la nostra política de privacitat en el document de regles del concurs  i termes i condicions.

 

Tòpics

 

Les idees presentades han d’abordar un del següents tòpics sobre sostenibilitat. Mostra com la teva idea ajuda a Sabadell a solucionar un problema local de sostenibilitat i com aquest podria ser replicat en una altra ciutat que escullis.

CANVI CLIMÀTIC

 

Idees per a accions que redrecen els efectes del canvi climàtic induït pels humans. Especialment centrat en iniciatives que augmenten la conscienciació i la preparació per a situacions de clima extrem com són inundacions i sequeres.

SOSTENIBILITAT DE L'AIGUA

 

Idees sobre com assegurar l’accés a l’aigua i al sanejament, la qualitat de l’aigua, i el desenvolupament d’una infraestructura d’aigua sostenible. A més,  les accions relatives a la protecció de la biodiversitat de l’aigua també són rellevants.

 

CONSUM I PRODUCCIÓ SOSTENIBLE

 

Idees per a la reutilització de forma sostenible de l’aigua i altres recursos així com solucions intel·ligents per a la creació de nous productes. També centrat en iniciatives relaciones amb programes educacionals i l’augment de la conscienciació.

COMPROMÍS CÍVIC

 

Idees en com incrementar l’involucrament del ciutadans en els processos de presa  de decisions, així com enfortir la cooperació entre stakeholders locals en temes de sostenibilitat.

 

 

 

Interès especial (però no exclusiu) en idees que prenguin avantatge d’eines digitals i tecnologies i/o d’involucració col·laborativa dels ciutadans.

 

 

Participar com a ideador

 

Volem assegurar que estàs ben informat sobre temes de sostenibilitat locals als quals vols proposar una solució. Per tant, t’encoratgem a registrar-te a la pàgina web del POWER de Sabadell, descobrir continguts rellevant i informar-te sobre els reptes en sostenibilitat de la ciutat. Com més saps, millor afrontarà la teva idea la realitat local i més possibilitats tindràs de guanyar el concurs.

 

 

Registra’t a la pàgina web del POWER de Sabadell per aprendre més sobre temes de sostenibilitat locals.

Per presentar una idea, descriu la teva solució a una problema de sostenibilitat com a comentari en el repte ‘Espai d’Idees’. Només els usuaris registrats poden presentar idees.

 

 

Segueix aquests passos per presentar la teva idea:

  • Dona un títol atractiu a la teva idea
  • Descriu molt breument (2-3 frases) sobre de què va la teva idea
  • Adjunta un document amb explicacions addicionals sobre la teva idea. El document adjuntat no ha de ser més llarg de 300 paraules. T’encoratgem a incloure imatges o gràfics per a visualitzar la idea. També pots entregar un vídeo (~2 min)  que expliqui millor la teva idea.
  • En el document adjunt descriu el problema de sostenibilitat que vols afrontar i la teva solució concreta. Mostra com la teva idea s’adreça a solucionar un tema local de sostenibilitat a Sabadell i com la teva idea pot ser replicada en una altra ciutat de la teva elecció.

 

 

 

Així es com pots presentar la teva idea a l’Espai d’Idees de concurs:

 

La data límit per a presentar la teva idea és el 31 de enero de 2019.

 

 

 

 

El post que creïs amb la presentació de la teva idea té un enllaç únic compartible. Comparteix-lo amb la teva xarxa personal i demana’ls que et donin suport comentant i votant (donant “M’agrada) la teva idea. Com més coments i vots (M’agrada) tingui la teva idea, més opcions de guanyar el concurs.

 

 

Les innovacions sostenibles efectives integren el coneixement col·lectiu. Per això t’encoratgem a millorar la teva idea incloent-hi el feedback que d’altres membres de la comunitat donin a la teva idea. Penjant una nova versió de la teva idea que inclou el feedback de la comunitat, millores el rànquing de la teva idea i tens millors opcions de guanyar el concurs i trobar suport per implementar la teva idea. Penja la versió millorar de la teva idea com a comentari a sota de la teva proposta d’idea inicial. Pots mirar com es forma la puntuació per a la teva idea en la secció “Procés de selecció”.

 

 

T’encoratgem a interactuar amb la resta de continguts de la plataforma. Això t’ajudarà a millorar la teva idea. A més, interactuant amb la resta de continguts – per exemple, llegint articles, seguint reptes, comentant i compartint informació que trobes interessant – guanyés punts per al teu coneixement de tòpics de sostenibilitat. Com més punts guanyés, més puntuació té la teva idea i més possibilitat tens per guanyar el concurs. Pots seguir el teu progrés i els punts que portes guanyats a la secció ‘El meu progrés”  a partir que et registris.

 

 

Segueix el teu progrés un cop registrat/da

Participar com a seguidor

 

 

Ves al repte Espai d’Idees en aquesta web i comprova si ja hi ha idees presentades.

 

Comenta i vota (clicant el botó de “M’agrada”) les idees que més t’agradin. Com més comentaris i comparticions tingui una idea, més possibilitats de guanyar el concurs. Els teus comentaris i feedback constructiu ajudarà als participants a millorar les seves propostes. No t’oblidis de registrar-te per a poder comentar i votar!

 

Registra’t aquí per a poder comentar i votar les idees.

 

Ens volem assegurar que la gent que doni feedback i voti les idees estan ben informats de la realitat local de Sabadell i temes de sostenibilitat. Per això, t’encoratgem a explorar altres continguts de la plataforma i així informar-te. Interactuant amb la resta de continguts – per exemple, llegint articles, seguint reptes, comentant i compartint informació que trobes interessant – guanyés punts per al teu coneixement. Com més punts guanyés, més valuós és el teu feedback i suport per a la puntuació de les idees que t’agraden.  Aprèn més sobre com funciona la puntuació de cada idea a la secció “Procés de selecció”. Pots seguir el teu progrés i els punts que portes guanyats a la secció ‘El meu progrés”  a partir que et registris.

 

Segueix el teu progrés un cop registrat/da

Procés de selecció

 

El Concurs d’Idees POWER per a Comunitats Sostenibles és un procés d’innovació col·laboratiu i la selecció dels guanyadors finals passarà en 2 passos separats:

 

 

 

 

La comunitat col·laborativa del POWER donarà feedback (comentant) i votant (clicant “M’agrada”) en les idees proposades. Com més vots (“M’agrada”) i coments aconsegueixi una idea, més possibilitats de guanyar el concurs. A més, tots els membres de la comunitat són encoratjats a interactuar amb la plataforma llegint, donant m’agrada, comentat i compartint.

 

  • Per als ideadors: interactuant amb altres continguts vol dir que estàs millor informat sobre les realitats locals a les que la teva idea vol ajudar, per tant la teva proposta obté una millor puntuació. Pots incrementar la puntuació de la teva idea també comentant i votant en altres idees capaces de tenir impacte que prenen part en el concurs. D’aquesta manera ajudes a la comunitat a desenvolupar millors solucions als problemes de sostenibilitat.
  • Per als seguidors:  interactuant més amb els continguts significa que estàs millor informat sobre les realitats locals i pots avaluar millor les idees. Això fa que el teu feedback per a les idees a les que recolzes sigui més valuós.

 

Aquí tens un exemple de com funciona la puntuació d’idees:

 

Imagina que la teva idea presentada obté 20 “M’agrada” de la comunitat. Cada “M’agrada” afegeix 100 punts a la puntuació de la teva idea. Però a més, els usuaris tenen diferents nivells (recent registrats, principiant, intermedi i avançat). Això reflecteix el nombre d’interaccions amb els continguts de la plataforma. El nivell obtingut determina el seu factor de multiplicació pel concurs. Això significa que la teva idea obtindria la següent quantitat de punts pels “M’agrada”:

 

10 M’agrada x100punts/M’agrada x 3 (factor de multiplicació per a usuaris avançats) = 3.000 punts

10 M’agrada x100punts/M’agrada x 1 (factor de multiplicació per a usuaris recent registrats) = 1.000 punts

 

Addicionalment, cada comentari et dona 300 punts. Imaginant que la teva idea té 10 comentaris d’usuaris de nivell intermedi, aleshores la teva idea obtindria els següents punts per comentaris:

 

10 comentaris x 300 punts/comentari x 2 (factor de multiplicació per usuaris de nivell intermedi) = 6.000 punts.

 

Això significa que el total de punts que obtens pel feedback de la comunitat és:

3.000 + 1.000 + 6.000 = 10.000 punts pel feedback de la comunitat.

 

Els punts que reps a través del feedback de la comunitat són finalment multiplicats pel teu propi factor de multiplicació. Assumint que siguis un usuari avançat, en aquest cas el factor és 3 i per tant la puntuació de la teva idea és:

 

Puntuació d’idea = 10.000 punts x 3= 30.000 punts totals.

 

Com pots veure, els comentaris valen més que els “M’agrada”, el feedback d’usuaris millor informats rep un nombre més gran de punts, i si els mateixos que presenten idees interactuen amb la plataforma, el seu factor multiplicador és més alt. Això significa que com a persona que presenta una idea, t’interessa: 1) estar millor informat i aconseguir un factor de multiplicació personal més alt i 2) tenir gent que et recolzi  (voti, comenti, etc.) que estan millor informats i amb un factor de multiplicació personal més alt. Per a aquest últims, això significa que com més aprenen sobre temes de sostenibilitat, més valuós són els seus comentaris i “M’agrada” per les idees a les que donen suport.

Pots seguir el teu progrés i mirar quin nivell  i quin factor de multiplicació has aconseguit en l’apartat del “Meu progrés” un cop et registris.

 

El feedback col·laboratiu i la votació comença el 24 de setembre i acaba el 31 de gener de 2019. Al final, les 20 millors idees que tinguin més comentaris i vots passaran a la següent fase del concurs.

 


 

 

Després de seleccionar les 20 millors idees en el procés de feedback col·laboratiu i la votació, es demanarà al seus autors crear un vídeo curt o gravació d’àudio per explicar la seva idea i enviar-la al jurat del POWER. El jurat del POWER consisteix en experts internacionals en sostenibilitat, membres de l’administració local, acadèmics i especialistes en innovació. El jurat avaluarà els vídeos i àudios basats en un criteri preestablert (que serà comunicat als participants abans) i seleccionarà als 10 millors que seran el guanyadors del concurs.

 

L’enviament dels vídeos/àudios i la final selecció del jurat del POWER serà en el període de l’1 de febrer de 2019 al 28 de febrer de 2019.

 

Premis

 

Les 10 millors propostes rebran el Premi Sostenibilitat i Innovació POWER i rebran suport per implementar les seves idees.

El suport consisteix en:

 

Una invitació a la conferencia POWER per presentar les seves idees a una audiència internacional de perfil alt en innovació i a experts en sostenibilitat. Els costos del viatge estan inclosos en el premi.

 

Sessió de Networking i contacte amb organitzacions i individuals interessats en ajudar al participants – econòmica, material o amb mentoratge – per implementar les seves idees.

 

Workshop en Diseny i Gestió de la Innovació amb experts en la matèria que t’ajudaran a aprendre com procedir millor en fer de la teva idea una realitat.

 

 

Comunicació i disseminació de la idea a través de les xarxes i canals de comunicació del POWER.

Cronologia

Comença: 24 SET 2018

Acaba: 31 GEN 2019

 

 

Els participants presenten les seves idees. Els membres de la comunitat POWER de Sabadell voten i donen feedback a les idees, ajudant així als participants a millorar les seves propostes.

Comença: 1 FEB 2019

Acaba: 28 FEB 2019

 

 

 

En aquest període els resultat del feedback col·laboratiu i la votació són evaluats. Els autors de les 20 millors idees que han aconseguit més “M’agrada” i comentaris són convidats a crear un vídeo curt o gravació d’àudio per explicar les seves idees. Basats en això, el jurat de perfil alt del POWER selecciona les 10 idees guanyadores.

Tardor 2019

 

 

Els autors i autores de les 10 idees guanyadores són convidats a la conferencia POWER per presentar les seves idees a una audiència de perfil alt. També són convidats a una sessió de Networking amb potencials mentors i finançadors que volen ajudar a implementar les idees. Les idees guanyadores són difoses a través dels canals de comunicació del POWER. Es donarà més informació sobre les dates la conferencia POWER en el moment oportú.

Elegibilitat

Individuals i organitzacions (públiques i privades) dels estats membre de la UE i Israel poden presentar les seves idees al concurs. Registra’t ara per a participar en el concurs!

Documents
Share know-how & give feedback
Stats

713

Have viewed this issue

2

Follow this issue

5

Shares of this issue

Get involved

Comments & tips

Download the mobile app for android or ios